Projekt "Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena" provodi Međimurska županija, a partneri su joj Udruga Zora, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Čakovec i Sigurna kuća, a provodi se i sufinancira iz programa IPA IV. komponenta – Razvoj ljudskih potencijala. Projekt traje godinu dana- do prosinca 2011.

Cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost žena žrtava obiteljskog nasilja kao i dugoročno nezaposlenih ili nezapošljivih žena Međimurske županije.
Osim formalne edukacije koja će se provoditi s ciljem povećanja konkurentnosti korisnica na tržištu rada, bit će organizirane i radionice koje će obuhvaćati teme: timski rad i suradnja, moć pozitivnog mišljenja, upoznavanje rada institucija, prava i mogućnosti na Zavodu za zapošljavanje, pisanje životopisa, služenje računalom i Internetom, te vođenje kućnog budžeta. Uz to, s korisnicama će se sustavno raditi i kroz grupno i individualno savjetovanje.