slika03.jpg

U prostorijama Autonomnog centra – ACT održana je 21.9.2011. konferencija povodom otvaranja Volonterskog ureda Međimurja - „VUM“. Volonterski ured Međimurja financira se kroz projekt City Voluntieers. Suradnici u radu Volonterskog ureda Međimurja su Međimurska županija i udruga Zora, koji sa Autonomnim centrom već od ranije sudjeluju u promicanju volonterstva kroz partnerski projekt Obilježavanje 2011. Europske godine volontiranja.

Govornici na konferenciji su bili Matija Posavec i Melita Jambrović ispred Međimurske županije, Ana Mikulić koordinatorica Volonterskog ureda Međimurja ispred Autonomnog centra i Filipa Blažon ispred udruge Zora.
Cilj osnivanja Volonterskog ureda Međimurja - „VUM“ je stvaranje centralnog mjesta u županiji za razvoj i promociju volonterstva te ujedno podizanja kvalitete života u Međimurju.
Volonterski ured Međimurja - VUM počinje službeno sa svojim radom od 21.9.2011. i nalazi se na adresi dr. Ivana Novaka 38, Čakovec. Otvoren je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 -14h. Službena stranica Volonterskog ureda Međimurja - VUM nalazi se na Facebooku: http://www.facebook.com/volonterski.ured.medjimurja.
Volonteri i organizatori volontiranja mogu se javiti u ured u vrijeme radnog vremena na telefon 040 390 047 i e-mail: vum@actnow.hr