zamah.jpg

Dana 26. ožujka u 17 sati u prostorima Autonomnog centra - ACT sudjelovale smo na predstavljanju natječaja "Naš doprinos zajednici" za građanske inicijative.
Svi potencijalni prijavitelji - udruge, zaklade, javne ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) te jedinice lokalne samouprave (mjesni odbori, gradske četvrti) - mogli su se upoznati s pravilima natječaja, natječajnom dokumentacijom, najčešćim pitanjima te primjerima uspješno provedenih inicijativa kako bi bili spremniji za prijavu na natječaj koji se otvara 16. travnja 2012.

"Naš doprinos zajednici", javni natječaj za dodjelu sredstava za građanske inicijative, Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah provodi dva puta godišnje na osnovi Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. Financiraju se različite građanske inicijative čiji je cilj unaprijediti kvalitetu života u zajednici. Najveći je iznos financijske potpore koja se dodjeljuje 13.000 kuna, a u ovom krugu natječaja može se odobriti ukupno 25 potpora.