Na http://issuu.com/udrugazora/docs možete vidjeti i/ili preuzeti Zorine edukativne i prototivne materijale: plakate, letke, naljepnice, bilboard i citylight plakate, brošure, priručnike...

Priručnik za vršnjačke edukatore/ice "Moj izbor je prevencija"

Na 196 stranica priručnika u detalje je opisana metodologija, radionice, opće informacije o temama te rječnik, a obrađene su sljedeće teme: suradnja i timski rad, nenasilna komunikacija i aktivno slušanje, spol/rod, nasilje u obitelji/vezama, spolno prenosive infekcije, kontracepcija, vršnjački pritisak i ToT.
Svoj primjerak možete naručiti ovdje.


"Ti & ja – educirajmo se zajedno" (25 min) edukativni je film za mlade udruge Zora koji progovara o mitovima o spolno reproduktivnom zdravlju u koje mladi vjeruju i zbog koji se, ni ne znajući, dovode u opasne situacije. Na zabavan, a istovremeno i poučan način mladima pomaže da razumiju zbog čega je važno da ozbiljno shvaćaju svoje zdravlje, ali i zdravlje onih koje vole. Progovaranjem o spolno prenosivim infekcijama i problemima vezanima uz njih jedan su od načina na koje se borimo protiv stigme, diskriminacije i tabua.

 • Film "T& ja - educirajmo se zajedno
 • U filmu za mlade “Mladi edukatori u akciji” na zanimljiv način prikazuju se aktivnosti koje su vršnjački edukatori udruge Zora provodili u svojoj lokalnoj zajednici.
  Mladi edukatori i edukatorice sami govore koliko su znali o temama te koji su im bili strahovi, dok se kroz cijeli film isprepliću igrane scene te edukativne izjave o raznim temama kao što su vršnjački pritisak i spolno i reproduktivno zdravlje.
  Znaju li mladi zaista više o svijetu celebrity-a nego o stvarima s kojima se svakodnevno susreću, te zašto namjerno i bespotrebno tabuiziramo mnoge teme, saznajte u filmu.

  Film možete pogledati i ovdje.

  Interaktivni CD - "Virtualna škola prevencije" nastao je u sklopu projekta "Moj izbor je prevencija".
  Pomoću CDrom-a mladi će moći učiti o njima relevantnim temama, testirati svoje znanje na kvizovima, ali i naučiti kako organizirati svoju radionicu pomoću Priručnika za vršnjačke edukatore/ice koji se također nalazi na CD-ROM-u.
  U sklopu "Virtualne škole prevencije" nalazi se i film za mlade "Mladi edukatori u akciji".

  CDrom možete besplatno naručiti preko naše e-mail adrese zora(a)udrugazora.hr